maanantai 25. huhtikuuta 2016

Huippu estetunnit -Tiia

Moikka! Tää on mun eka oma postaus tähän blogiin. En kuitenkaan ajatellut mitään erikoista tästä tehdä vaan pääsette suoraan lukemaan mun estetunneista. Toivottavasti olette kiinnostuneita tän tyyppisistä postauksista, koska multa tulee aika paljon tuntipostauksia. Mennään kuitenkin aiheeseen.
        Menin estetunnilla 13.4 tallin pienimmällä ponilla Pixelillä. Tällä ponilla on vähän erikoisempi väritys, omaan silmään ei montakaan saman tyylistä oo osunu. Monet pikkuset tykkää paljon Pixelistä. Nuoren ikänsä vuoksi tykkää pelleillä ja on leikkisä. Kuitenkin jaksaa aina esittää pelkäävänsä täysin normaaleja asioita, kuten ämpäreitä. 
 Verkkaamme yleensä estetunneilla ensin ravissa tehden ympyröita ja voltteja, pitkälläsivulla oli kuusi puomia ja toisella pitkälläsivulla väistöä,avoa, siirtymisiä oman ratsun tarpeen mukaan. Laukkaa teimme ympyröillä ja pitkilläsivuilla kevyessä istunnassa eteen. Verkassa saattaa olla puomeja myös ympyröillä yms. mutta tällänen oli perus verkka, jonka tänäänkin teimme.
       Verkkahypyt tehtiin pareittain. Ensin toinen hyppäsi n.50cm kavaletti innarit, sitten toinen ja uudelleen molemmat. Välit oli hevosille tehdyt, koska tunnilla oli enemmän hevosia. Pixeli kuitenkin pääsi välin hyvin, kunhan oli riittävä laukka. Tulimme verkaksi myös kolmoissarjaa. Väleihin tuli 3 askelta. Poni hoiti homman kotiin, hevosten yrittäessä saada sitä kolmatta askelta.
        Rataa en nyt kummemmin rupee kertomaan, mutta kolmoissarjan ja innarin lisäksi oli lävistäjillä olevat pysty ja okseri. Rata oli noin 70cm korkea ja lopuksi hyppäsimme vielä radan viimiset 4 estettä , jolloin isoin oli 85cm. Pixel nosti ennätystään nyt 5 sentillä! Vuhuu! :'D


                                              Vas. Tiia ja Pixel. Oik. Sara ja Sanni

                                           
Viime viikolla ratsastelinkin normaalia enemmän. Liikutimme Saran kanssa kahta saikulla olevaa hevosta tiistaista torstaihin. Lisäksi lauantaina olimme ajamassa ikinuorta shettistä Akua.Loppuviikkoon meille mukaan mahtui myös torstain estetunti. Tunnilla menin Kamalla. 
Oon myös nuorempana liikuttanut Akua.

         Pääsimme tunnilla testaamaan uutta tehtävää,joka osottautui todella kivaksi. Tehvänä oli kavaletit voltilla, pituushalkaisijan jälkeen käännös-> suoraan ja este lävistäjällä (huh.. olipas hankala selittää, mutta lisäilen kuvan vielä selkeyttämään selityksiäni) sekä pysty-okserilinja 6 laukalla, jossa oli laukkapuomit siis välissä. 
Mustat kavaletteja, vihreät puomeja ja v.pun. esteitä. Keltaisella merkitty edellä selittämänä reitti.
Verkkahyppyjä otimme kavaleteille, jotka ei sujunut niin hyvin mitä olis voinut. Kama punki aika paljon sisään ja otti helposti väärän laukan ja hyppäsi sisäreunaan. Tarpeeksi hinkattuamme, onnistui kavaletit jo ihan ok. Jatkoimme kavaleteilta keltaisen reitin mukaisesti puomi-pysty-puomi innaritehtävään. Vähän erilaisemmalla tiellä piti ensin huolehtia, ettei tahti muutu ja hevonen piti pysyä suorana. Lävistäjällä olevalle esteelle piti saada suora, tahdikas lähestyminen ja esteen jälkeen ei saanut yhtään oikasta, sillä myöhemmin mukaan otettiin myös puomi-estetehtävä. Kaman kanssa lävistäjä estetehtävästä suoriuduttiin odotetusti ja tahti&tie oli hyvät. Toivottavasti tajuatte jotain näistä mun mahtavista ''lävistäjä estetehtävä''-nimistä.. :D 
      Seuraavaksi työn alle otettiin pysty-puomit-okseritehtävä. Alkuun teimme ympyrän, jotta saisimme vähän osviittaa, mistä kääntää, jotta hyvä tie tulisi. Tehtävän aikana hevonen tuli pitää samassa aktiivisessa laukassa, jotta viimeisetkin puomit päästään rauhassa hyvän etäisyyden saavuttamiseksi okserille. Tämä tehtävä oli Kamalle ''kuin kotona olisi'' eli tästäkin suoriuduttiin hyvin. Kyseisiä tehtäviä (paitsi kavaletti) teimmekin ekaa kertaa yhdessä, joten taas kuski saa olla ylpeä upeasta hepasta. Lopuksi yhdistimme tehävät eli kavaletit->lävistäjä->linja. Linjan puomit otettiin tässä vaiheessa pois. Loppua kohden Kama aina lämpenee ja kuski välillä unohtaa pidätteet teille tuntemattomille. Onneksi heppa hoisi tälläkin kertaa. Tulimme kuitenkin uudelleen ja pidätteetkin muistin ottaa. Hypättiin myös meidän korkein rata 90cm! Taitava Kama ja ylpeä kuski <3 
Kameran sisälle oli joku karva eksynyt objektiivin vaihdoksessa ja ärsyttävästi ''valkoisessa'' hevosessa näkyy.


                                

Sitten vielä vähän juttua mun housuista. Ostin siis messuilta Animon housut, joita oon nyt kolmesti käyttänyt. Alkuun ne tuntu satulaan vähän liukkailta, koska ennen käytössä oli kokopaikkahousut. Polvissa oli kuitenkin tosi hyvä pito! Nyt oon niin rakastunu sihen materiaaliin, istuvuuteen ja siihen kuinka hyvät ne on ratsastaessa. Monet housut aina paino mun polvia, mutta vihdoinki on housut jotka ei paina. Tähän liittyen onkin teille kysymys. Haluatteko joskus tulevaisuudessa varustepostausta?

~Tiia (ig @team_ponit)2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja ihania kuvia ja videoita. Pixsu versinkin, hyppää todella hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta kommentista! Pixel on kyllä taitava poni! <3

      Poista