keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Lihiksen kuulumisia

Hugo voi hyvin ja se on nauttinut hyvästä säästä. Huomaa hyvin kuinka paljon yhteistyöhaluisempi se on hyvällä säällä, kun on lämmintä. Se on huomattavasti kevyempi ratsastaa ja ei kulje kovin pahana sotanorsuna. Ravi on jo aika kivasti hanskassa kunhan siihen vielä saisi voimaa taakse ja lisää ryhtiä ja jaksoa itsensä kannatteluun niin siitä tulee tosi hyvä.

Laukassa vasempaan kierrokseen on taahtunut ihmeitä sillä hevonen kuuntelee hyvin ja jaksaa ottaa jopa pikkuista laukkaa, josta se lähtee taas hyvin eteen ja se on helppo ottaa kiinni. Huomaa että tasapaino on parantunut, kun se alkaa pikku hiljaa myötäämään niskasta. Oikea kierros onkin toinen juttu. Se ei ole pahempi kuin ennen, mutta toivottavaa kehitystä ei juurikaan ole. Ympyrällä se on todella hyvä missä se kehitys on tapahtunut ja samoin päästessään laukkaamaan kovempaa antaa aavistuksen niskaakin alas. mutta jos koittaa hiljentää laukkaa se siirtää saman tien raviin, mikä on inhottavaa, koska se osaa hissukseenkin mennä. Asia joka silti nostaa verenpainettani on se, että Lihis on taas ajunnut kuinka helppoa ja hauskaa se nenä ulkona laukkaaminen on.... Nostaessa se ärsyttää, mutta se että se tekee sitä pitkillä sivuilla on raivostuttavaa. Reeniä ja reeniä niin sen pitäisi toivottavasti auttss.

Olemme käyneet  hyppäämässä tallikisoissa pikku luokkia, joissa toisessa järjestettiin uusinta, johon pääsimme ensimmäistä kertaa koskaan. Radalla oli pelottavia taloja ja kuski sähelsi omiaan. Pohja oli niin vetinen ettei uusinnassa uskaltanut oikein kääntää ja vääntää vaan haettiin ehjä ja hyvä suoritus.Hugolle on myös etsinnässä koulusatula. Tällä hetkellä sille on kokeiltu Kieffer Inzell, Kieffer Ulla Salzgeber, Kieffer Lech ja nyt kokeilussa on Sydney Dressage. Loputon suo tämä satuloiden sovittelu, toivotaan että sopiva löytyy pikku hiljaa kokeillaan lisää ja katsellaan millaisia ominaisuuksia niillä on ja mikä on kivoin itselle ttä hevoselle. Hugo täytti vappuna myös hienot 10 v ja sitä juhlistettiin perheen keseken ja kahvitettiin tallilla olijat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti